3220 0111 info@incento.com

Projektkompasset

Forsiden på bogen Projektkompasset - Projektledelse i en foranderlig virkelighed.

Projektkompasset

Så er Incento klar med sin første bog. Bogen udkommer på det anerkendte forlag Samfundslitteratur i november 2019 med titlen:

Projektkompasset – Projektledelse i en foranderlig virkelighed

Emnet er, som det fremgår af titlen, projektledelse, men projektledelse forstået mere som navigation end som styring. Bogen er tænkt som et supplement til mere klassisk projektledelse, ikke et forsøg på at underminere dennes værdi.

Du kan læse mere om bogen og bestille den her.

I Incento bestræber vi os på altid at levere ydelser af høj kvalitet, der både bunder i en stræk praksiserfaring og en stærk teoretisk indsigt. Bøger er vores bidrag til det teoretiske element.

I pressemeddelelsen om bogen lyder det:

“Hvis vi skal gennem den berygtede parisiske rundkørsel rundt om Triumfbuen, finder vi ikke vejen ved at planlægge den på forhånd. Vejen opstår gradvist, ved at man kører ind i dynamikken, årvågent prøver sig frem og skaber et udfald i tæt interaktion med de andre i rundkørslen. Eller sagt på en anden måde: Vi accepterer uvisheden som præmis for at skabe et resultat.

Projektkompasset – Projektledelse i en foranderlig virkelighed af Jacob Christoffer Pedersen udkommer den 8. november 2019. Bogen tager udgangspunkt i kompleksitetsvidenskaben og i en grundlæggende forståelse af, at kompleksiteten ikke er noget, der skal regnes ud eller reduceres. Kompleksitet er et vilkår, man skal være i stand til at navigere i og forstå som en dynamik, der er med til at skabe resultater.

Samme forståelse og tilgang er yderst effektiv i projekter, hvor netop dynamikken og uvisheden er afgørende vilkår, der ikke blot kan reduceres væk. Projektkompasset skaber en ramme, der gør det muligt at agere i sådanne projekter.

Bogen henvender sig til den reflekterende praktiker, der ikke søger opskrifter, men snarere guidende principper til at supplere sin projektledelse i kontekster præget af dynamisk kompleksitet. Den henvender sig også til projektchefer, -ejere og styregruppemedlemmer, der gerne vil nuancere deres dialoger med projektledere og interessenter.”

ANMELDELSER AF BOGEN

“Bogen, der er velskrevet, bygger på et solidt teoretisk fundament og inddrager praksis på fornuftig vis, henvender sig til alle der gerne vil have bedre mulighed for at argumentere og navigere i situationer, eller hele projekter, hvor løsningen ikke er noget du bare kan se med en kikkert, der er stærk nok. Er din (projekt)verden primært af den emergerende type, vil du blive rigtig glad for denne bog. Selvom du „kun” arbejder i et delvist emergerende miljø, vil du have glæde af bogen. Med andre ord, vil nærmest alle der arbejder med projekter, kunne bruge Projektkompasset til noget godt.
Boganmeldelse – Dansk Projektledelse (Anmeldelse i Projektledelse #1 2020)

“en velunderbygget bog …  Bogen kan anbefales til den erfarne projektleder, der har prøvet at stå i komplekse situationer. Mange af metoderne kan også sagtens bruges i simple og mindre komplicerede aktiviteter.”
Boganmeldelse – DJØF Bladet  (Anmeldelse fra DJØF Bladet Nr. 1 2020: https://www.e-pages.dk/djof/155/)

“De enkelte sektioner i bogen rummer interessante vinkler og provokationer, som vil gavne selv meget erfarne projektledere. Der findes mange detaljerede procesøvelser i bogen. De er udførligt beskrevet, og dermed kan de let overføres til projektlederens daglige praksis. … den kan skabe refleksion og præge til fornyelse af din projekttilgang.”
Boganmeldelse – InsideBusiness

“Kompleksiteten er ifølge Jacob Christoffer Pedersen en dynamisk størrelse. Denne dynamik må man navigere sig vej igennem løbende frem for at tro, at man kan planlægge sin vej igennem enhver situation, før den er opstået. Agiliteten findes nemlig, som Jacob Christoffer Pedersen skriver, ikke i metoderne, men i den aktive og fortløbende vurdering af konteksten.”
Boganmeldelse – Computerworld