incento
Facilitering

I en tid, hvor vi ikke bare kan styre os til alle resultater, bliver facilitering en afgørende kompetence. Det gælder for ledere, for tovholdere, for konsulenter – og alle andre, der skal lykkes med at skabe resultater gennem stærkt samarbejde og samskabende processer med andre. 

 

Facilitering: En fremtidens kompetence

Den faciliterende tovholder, koordinator eller konsulent støder dog ofte på en række udfordringer: fanget i et krydspres mellem ledelse og medarbejdere; tvivl om egen positionering og lederskab; krav om at skabe resultater gennem andre uden at have stjerner på skuldrene.

På et kursus i facilitering i forskellige kontekster og med forskellige roller giver og træner vi en lang række metoder og greb til netop at udfylde den rolle. Det er eksempelvis motiverende og involverende kommunikation, faciliteringsgreb til forskellige kontekster, forandringspsykologi og forståelse for forskellige mennesketyper, indsigt i egen fremtoning. På den måde kan du/din organisation oparbejde en fleksibelt og inspirerende facilitatorrolle, der kan være med til at navigere jer gennem store og tværorganisatoriske opgaver.

 

Læring skal kunne overføres til egen lokal praksis

Vi lægger desuden stor vægt på såkaldt transfer (overførsel) og translation (oversættelse).  Læring skal ikke blive i undervisningslokalet; den skal ud at leve og overføres til praksis. Det er imidlertid ikke en proces, der sker 1:1; det vil ofte være nødvendigt at lave en form for ”oversættelse”, hvor man arbejder på at tilpasse sin læring til den lokale kontekst, hvor man ønsker at bringe den i spil.

Vores måde at gøre det på er ved at sætte kraftigt fokus på en action learning-tilgang, som bliver bragt i centrum på ethvert kursus i facilitering hos os. Mellem undervisningsmodulerne motiveres deltagerne til at afprøve små ting i egen praksis. Der vil altid være tale om små ting, man relativt hurtigt kan sætte i værk eller forsøge. De erfaringer, de små forsøg bringer med sig, bliver derpå gennem refleksion og dialog en del af det efterfølgende modul.

 

Tilpassede forløb

Vi tilpasser naturligvis vores kurser i facilitering din virksomheds eller organisations specifikke behov og ønske om fokus og værdiskabelse. Det er således afgørende for succes, at et forløb et tilrettelagt ved at tage udgangspunkt i jeres kontekst. Læs mere her: Interne kurser.