I denne interaktive workshop bliver I præsenteret for en række metoder, der kan styrke jeres værdiskabelse i projektet, når uvisheden for alvor trænger sig på.

 

Hvad gør du, når dit projekt er præget af uvished? Når du ikke længere kan planlægge vejen til målet, eller knap nok kender endemål? Hvis du går efter mere styring og øget kontrol, tager du en stor chance og risikerer høj grad ineffektivitet. Og accepterer du mindre styring, prikker du til en grundlæggende menneskelig utryghed for det uvisse.  Så hvordan finder man balancen, når målet fortsat er projektleverancer og værdiskabelse?

Med udgangspunkt i vores bog “Projektkompasset – Projektledelse i en foranderlig virkelighed” vil du på denne workshop blive præsenteret for en tænkning og en række metoder, der kan styrke din praksis i netop de situationer. Hvis uvisheden er et grundvilkår, må vi således designe og udføre vores projekter derefter.

 

Indhold på workshoppen:

  • Kort intro til kompleksitet og kompleksitet i og omkring projekter – med udgangspunkt i virkelige cases.
  • Mennesket og uvisheden – vigtige psykologiske faktorer at holde sig for øje.
  • Skab dybere indsigt i konteksten – konteksten som det afgørende udgangspunkt for metoder og tilgange (her introduceres to metoder, hvoraf den ene bringes i anvendelse)
  • Sæt fokus på dynamikkerne – eksempelvis gennem NetMapping-metoden. Relationer som afgørende frem for ”blot” den enkelte interessent.
  • Fremdrift og resultatskabelse i kompleksiteten: små forsøg (safe-fail-principper) og arbejdet med svage signaler og mønstre. Fortælles via konkrete cases.
  • Projektlederens vigtigste kompetencer i kompleksiteten

 

Vi afvikler denne workshop internt hos virksomheder og organisationer, men også i samarbejde med IDA Proces. Læs mere her.

 

Kontakt os for en uforpligtende snak

For yderligere information om workshoppen, kontakt venligst partner Jacob Christoffer Pedersen.