Om bloggen

Denne blog er en del af konsulenthuset Incento A/S’ univers – og alle indlæg redigeres og skrives af vores konsulenter.

Ambitionen er at sætte fokus på organisationsudvikling, ledelse og strategi ved at prøve at se det gennem kompleksitetens linse. Det handler ikke om absolut at skulle gøre alting vanskeligt, men om at imødegå den stigende foranderlighed og uforudsigelighed i verden.

Med kompleksitet refererer vi til kompleksitetsteorien, som vinder større og større indpas i forskningen inden for ledelse og organisationsudvikling. Og det med god grund. Verden udvikler sig på en måde, hvor grundvilkårene for kompleksitet får mere og mere næring, og ville være meningsløst at forsøge at stoppe denne udvikling – der er nemlig ingen central kraft, der styrer den. Vi må derfor blive bedre til at agere i kompleksiteten – eksempelvis når det gælder ledelse og organisationsudvikling, herunder i udviklingen af strategier og rammer.

Spørgsmålet er så: Hvilken betydning har ovennævnte udvikling for vores måde at tænke ledelse og organisationsudvikling på? Hvad kommer det til at kræve at kunne håndtere denne udvikling? Det er svarene herpå – eller inspiration til at finde svar – du kan forvente at få på denne blog.

Kort sagt kan du på bloggen forvente at få …

  • bidrag til nye perspektiver på ledelse og organisationsudvikling set gennem kompleksitetens linse – og input til måder at håndtere ledelse og organisationsudvikling på i nutidens og femtidens organisationer
  • inspiration til – hvad end du er leder, forandringsagent, udviklingsansvarlig, studerende eller ‘blot’ almindeligt nysgerrig – at reflektere over egen adfærd i din organisatoriske kontekst. Ikke med den hensigt at få dig til at droppe alt, hvad du har gjort hidtil, men for at give dig mulighed for at supplere med nye tilgange og forståelser. I sidste ende for at gøre dig klogere på, hvordan du kan imødegå den kompleksitet, du møder i din hverdag
  • del i vores erfaringer med det arbejde, vi gør (og har gjort siden 2011), hvor det at håndtere og agere i kompleksitet er hovedfokus. (Bare rolig, vi refererer naturligvis til cases med fuld respekt for vores kunders fortrolighed).

Vil du være sikker på at se de nyeste indlæg på Incento Bloggen, kan du med fordel følge os på LinkedIn eller Facebook.