Billede1

“Det kunne man da have sagt sig selv!”

Du kender det nok: Følelsen – efter at noget er sket, og du nu har beviset for, hvad der skete – af at have vidst det på forhånd. Og derfor lysten til at bryde ud med “Det kunne man jo have sagt sig selv …”.  Overbevist om, at man havde regnet den ud, dér ét eller andet sted bagud i tid. Men vi narrer jo ofte os selv (og andre).

Derfor kan det være sundt at udfordre den menneskelige tendens, hvis vi skal styrke vores evne til at navigere i det uvisse – og acceptere det. Hvordan?

Næste gang nogen (eller du selv) siger: ”Det kunne man da have sagt sig selv”, så stil spørgsmål: ”Hvad ellers kan man sige sig selv? Ikke bagudrettet, men fremadrettet?” Og bed dem være ret specifikke: nogenlunde tid, konsekvens, årsag, I ved, den slags. Og husk så at følge op på det, ret så konsekvent. Ofte vil I opleve, at det ikke udarter, som man angiveligt skulle kunne have sagt sig selv – med mindre man naturligvis, og det er hele pointen, udtaler sig om noget, der er nogenlunde forudsigeligt, ikke i ens eget hoved, men i den måde, virkeligheden fungerer på.

Og hvis så folk indvender: ”Jamen, det var også fordi …”, så må du huske at minde dem om, at det ”fordi” var en del af det at postulere, at det kunne man sige sig selv. Ellers kunne man jo lige præcis ikke sige sig selv …

At navigere i nuet er langt oftere en ledelsesmæssig afgørende kompetence end på nogen måde at forsøge at forudsige fremtider. Af den simple grund at sådan er det at være menneske i den virkelige verden. Og hvorfor skulle organisationer på nogen måde adskille sig fra den virkelige verden?

I øvrigt er én af de største farer ved ”det kunne I have sagt jer selv”, at det hæmmer vores evne til at lære. Vi tror, at det var givet, at det skulle blive sådan, men var det nu også det …? Og hvis ikke, hvorfor var det så, at det udartede sådan, som det gjorde?

Share this:

Jacob er partner i Incento A/S og har en fortid som leder og projektleder på internationalt plan i medieanalysebranchen. Hans nysgerrighed og arbejde med kunder i både det offentlige og det private centrerer sig omkring det at skærpe evnen til at navigere i og udnytte mulighederne i kompleksitetens dynamiske og foranderlige virkelighed.

Leave a comment